Friday, May 22, 2009

Meniti Hari Sedih?

Kadang2 kita tak tahu apa yang kita buat,
tapi kadang2 bila kita terfikir dengan apa yang dah kita buat,
masa kita fikir tu sebenarnya semua dah terlambat,
for me wan banyak sangat menyusahkan orang lain,
nak2 orang sekeliling wan,
my friend..
my lover..
my pet bro..
semua orang lahhh...

but lately..
when my lover
da berjaya sikit,
wan cuma tahu menyusahkan hidup dia..
macam tu juga dengan my family,
wan sendiri tak tahu apa yang wan nak sebenarnya dengan hidup ni..

for me apa yang wan dah buat tuk mereka mencukupi,
tapi hakikatnya sekadar di pinggiran!!
cuma membantu sekadar angin lalu,
tapi menyusahkan bagai hujan membanjiri taman..

wan tau ramai yang nak membantu,
bukan seorang tapi ramai yang risaukan wan..
yang bagai biskut ni,
tapi bagi wan sendiri lagi senang sebab wan payah nak cerita apa yang wan rasa.
sebabnya wan sendiri tahu..
wan bukan manusia yang perfect!

salah tetap salah..
masa bagai nak di undur tapi wan tak sehebat itu.
wan tahu TUHAN buat semua ni ada sebabnya!
tapi kenapa wan masih di takuk itu?
kenapa wan susah nak menjenguk realiti??

dalam masa yang sama wan bersalah dengan kawan wan ni..
yang cadangnya nak mendirikan rumahtangga.
tapi salah "pompuan" tu juga!
nak memaki hamun family wan sebab tunang dia rapat dengan family wan..
helloo!!!!tunang cik puan tu dari sekolah lagi rapat with my family ok!
kena la maki balik..
tapi wan tak maki kasar2..
sekadar cakap baik2 tapi dia yang mula cakap bukan2..
laki mane boleh tahan kena cabar kan!
sape tak naik hantu!!
hhmmmmm...

tapi wan cuba mengerti apa erti hidup dalam kamus hidup wan..
masalah demi masalah timbul..
bagi yang dah kenal tahu lah wan cam mana kan!!!
hilang itu masalah!
tapi yang sememangnya wan hilang sebab wan suka bersendiri..
wan susah nak berkongsi..
sebab bagi wan kongsi ni sebenarnya masalah..

hmm..
tah lah..
berserah takdir je lah..
apa pun wan sayang semuanya..
tak nak hilang seinci pun..
walaupun realitinya wan sekadar menumpang!

3 comments:

joey said...

hey...sorry to read bout this..

anyway..there's nothing more than I can say than be patient

Sebenarnya,baru sekarang I realized, semua ada masalah...

not everybody was happy all the time but sometimes you are happy with certain part of your life and sometime not

I was having too much problem too, but I'm not having the same problem like you

but I don't know sometimes God give some ease to me to feel agak tenang sket jer

hahaha..sorry ...nasihat sengal..

Jaj@n said...

halu bro..

saje2 lalu2 kat blog orng, terjmpe blog ko..

kite sbgi manusia, xde yg smprna..
tabah je la hati tu..

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片